Ongi Etorri Martin Harategir-a. Bere bizitza osoan harakin gisa lan egin ondoren, Jose Martin Araolazak harategi hau eskuratzeko aukera ikusi zuen 1992an eta ez zuen birritan pentsatu. Ordutik, bere emaztearekin, Pepi Mitxelenarekin, partekatu du lanpostua, eta bera hobekien egiten duen lanean aritu da. Bikote honek harategian sartu zuen berrikuntzetako bat beste elikagaiak gehitzea izan zen, hala nola kontserbak, lekaleak, ardoak, freskagarriak eta garbiketarako produktuak. Horrek antzinako auzoetako denden xarma ematen dio harategiari. Gainera, zonarik zainduenetako batean, fruta eta barazkiena, Martinen baserria den Bainketatik ekarritako denboraldiko produktuak saltzen dituzte. Nolanahi ere, harategia da lokaleko gunerik garrantzitsuena, eta hemen aurkituko ditugu etxeko elaborazioak, hala nola txorizoa, txistorra, hanburgesak, saltxitxak…, baita bertako haragia, Lumagorri oilaskoa, Euskal Herriko arkumea, hestebete iberikoak…
Bienvenidx a Martin Harategia. Habiendo trabajado como carnicero toda su vida, Jose Martin Araolaza vio la oportunidad de hacerse con esta carnicería en 1992 y no se lo pensó dos veces. Desde entonces ha compartido con su mujer, Pepi Mitxelena, el puesto de trabajo y se ha dedicado a la labor que mejor desempeña en su propio negocio. Una de las novedades que esta pareja incluyó en la carnicería fue el añadir otros productos de alimentación como conservas, legumbres, vinos, refrescos y hasta productos de limpieza, con lo que esta carnicería guarda el encanto de las tiendas de barrio de antaño. Además, en una de sus partes más cuidadas, la de frutas y verduras, suelen vender productos de temporada procedentes de Bainketa, el caserío de Martín. En cualquier caso, la carnicería es lo más importante del local y aquí encontraremos elaboraciones caseras como chorizo, txistorra, hamburguesas, salchichas… además de carnes del país, pollo Lumagorri, cordero de Euskal Herria, embutidos ibéricos…
Helbidea / Dirección:
Ordutegia / Horario:
Astelehenetik ostiralera: 08:30 – 13:30 eta 17:00 – 20:00
Larunbatetan: 08:30 – 13:30
Telefonoa / Teléfono:
Email-a:
Copyright © 2022 Nik Oiartzunen